Bakverket som gör dig populär när du bjuder på fika! Tack för att du trycker ❤️ Följ @barrgatansbakstuga för mer recept 🙏
Original recept från www.instagram.com
Nov. 25, 2025
100 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
Några nypor flingsalt
10 st dumle
50 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ ut muffins formar på en plåt eller en muffinsplåt.
Smält smöret i en kastrull, ställ åt sidan och lägg i den mörka chokladen och rör tills den smält.
Vispa ihop ägg och socker (använd inte elvisp).
Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningnen.
Tillsätt det smälta smöret/chokladen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i formarna, till mindre än halva muffins formen.
Smält mjölkchokladen och dumlen i en kastrull, rör hela tiden så inte kolan fastnar och bränner, ställ åt sidan medans du ställer in muffinsen i ugnen.
Ta ut dom igen efter 2 minuter och lägg på dumle blandningen.
Ställ in igen och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Ta ut och kolla så dom är lagom kladdiga.
Låt dom svalna. Servera med glass el grädde.