Dumplingfärs med nudlar & sötsyrlig sojasås - detta måste du spara & testa❣️Sååå god! 🤩🤩 Vad gör man om man får hem en Umami fläskfärs och Kimchi chilisås i en smygtitt av @smakbox ? Jo man inspireras då av ett dumplingrecept med fläskfärs, men skippar dumplingdegen och vänder istället ner färs, grönsaker och sås i en stekpanna ihop med risnudlar och serverar både med sötsyrlig sojasås och kimchi chilisås!
Original recept från www.instagram.com
Nov. 25, 2025
4 portioner risnudlar
500 g fläskfärs, gärna den nya umami-smaksatta @icasverige
2 - 3 dl vitkål, hackad eller strimlad
1 st morot, grovt riven
4 st salladslökar, tunt skivade
3.5 msk japansk soja
2 tsk ingefära, riven
2 klyftor vitlök, rivna
2 tsk sesamolja
1 msk kimchi chilisås (kan uteslutas)
0.5 msk strösocker
Ca ½ - 1 tsk fisksås
0.5 dl japansk soja
0.5 dl risvinäger
1 msk strösocker
0.5 msk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön
1 - 2 tsk chiliflakes
Kimchi chilisås @kikkoman_europe
2 st salladslökar
Rosta sesamfrön i torr stekpanna.
Blanda samman alla ingredienserna förutom sesamfrön till sojasåsen. Strössla sesamfrön på toppen.
Koka nudlar.
Rör samman woksåsen.
Stek färsen i lite olja i stekpanna, tillsätt kål, morot och skivad salladslök när färsen fått fin färg. Häll över såsen och blanda väl.
Blanda till slut ner nudlarna. Servera med sötsyrlig sojasås, toppa med salladslök och sesamfrön.