Supergod variant på den klassiska köttfärssåsen! Recept från @1000smaratter på Instagram
April 9, 2023
500 g färs
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
En liten bit ingefära
2 msk rapsolja att steka i
3 msk ostronsås
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
1 msk gochujang
1 msk fond
3 msk vitvinsvinäger
2 tsk socker
2 msk smör
3 dl vatten
1 bit vitkål
2 salladslökar
Pasta, nudlar eller ris 4 port
1 msk ättika
2 msk socker
4 msk vatten
0.5 gurka
Finhacka lök, vitlök och ingefära.
Stek färsen i rapsolja tills den fått fin yta. I med lök, vitlök och ingefära och stek lite till.
Ha i all smaksättning, smör och vatten. Vänta med kål och salladslök till slutet.
Låt såsen koka ihop under lock i ca 20-30 min. Ha ev i lite mer vatten om det behövs.
Picklad gurka: skala gurkan och gröp ur innanmätet med en sked. Rör ihop socker, ättika och vatten. Låt gurkan ligga i lagen tills det är dags att äta.
Ha i hackad vitkål och skivad salladslök de fem sista minuterna.
Servera med pasta, ris eller nudlar. Gott med hackade nötter och lite mer salladslök på toppen!