4 st landgångsbröd
2 st finhackade hårdkokta ägg
170 g finhackade kräftstjärtar
100 g färskost med dillsmak
1 msk röd rom / kaviar
1 dl creme fraiche
0.5 dl majonnäs
200 g leverpastej
1.5 st sl creme fraiche
0.5 dl bostongurka
0.5 dl vispad grädde
1 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs
Räkor
Kallrökt lax
Citron
Dill
Gurka / grönsaker
Börja att ta fram en stor skärbräda och lägg ut landgången där (se bild). Skär bort en del av kanterna (torr smörgåstårta är inget kul). Kavla ut brödet.
Rör ihop alla ingredienserna till skagenfyllningen och bred ut. Låt stå och safta till sig en kvart, medans toppingen förbereds.
Rulla sedan ihop från långsida till långsida (som en rulltårta).
Fördela ut grundröran runt om hela och placera den sedan på ett snyggt uppläggningsfat.
Dekorera skagenrulltårtan med allt du tycker är är gott! 👍
Klar att serveras, men den är ännu godare dagen efter.👌