100 g smör eller margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula
3 st ägg
1.5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
0.5 dl mjölk eller vatten
1 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 st äggula
Kokos
1. Klä en form med bakplåtspapper och starta ugnen på 250 grader.
2. Smörkräm: Vispa smör, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt äggulan. Vispa sen på full effekt ca 5 min så den blir ljus och fluffig. Ställ i kylen så länge.
3. Botten: Börja med att vispa ägg och strösocker. Tillsätt sedan vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och sist i med vätskan. Bred ut på plåten och grädda mitt i ugnen ca 5 min, håll koll det går fort.
4. Vänd upp kakan på ett bakplåtspapper med strösocker när den kommit ut och dra av bakplåtspapperet.
5. Bred ut smörkrämen, när den har svalnat och rulla ihop.
6. Glasyren: Smält smöret och ta av från plattan. Vispa ner strösocker och vaniljsocker och rör tills det går ihop. Tillsätt sedan äggulan försiktigt och rör tills det har tjocknat. Häll över kakan och sist strö på kokos. Ställ kallt innan man skär i den.