Perfekt till adventsmingel! Ta en bit julskinka och toppa med senapskräm, grönkål och glöggmarinerad rödlök. Variera storleken på snitten beroende på hur många du vill göra. Senapen kommer från Överstekvarn, riktigt bra.
Nov. 22, 2025
6 skivor julskinka
6 skivor vörtbröd
3 st blad färsk grönkål
Olivolja
Flingsalt
100 g färskost
1 - 2 msk senap
1.5 dl glögg
1 tsk honung
1 st rödlök
Skär rödlöken och fräs hastigt i en gryta och häll på honung och glöggen. Låt puttra några minuter och låt den sen dra en stund (utan värme).
Sätt ugnen på 160°. Repa grönkålen och hacka den i mindre bitar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, massera kålen med olivolja och flingsalt. Rosta tills den har blivit lite frasig, ca 10 minuter.
Blanda samman färskost med senap till en kräm. Smaka av med salt och peppar.
Skiva vörtbrödet och stansa ut små runda bitar. Bred eventuellt lite smör på brödet. Lägg på skinkan, toppa med senapskräm, marinerade rödlöken och rostad grönkål.