I samarbete med Smakbox och Leksands Tre kullor på min Instagram vill jag nu inspirera er att göra denna goda vispade brie-board med Leksands nya smak på deras fröknäcke, Ramslök, frön och havssalt 💚
April 11, 2023
1 frp leksands tre kullor ”ramslök, frön och havssalt” eller annan valfri smak
250 g brie (vitmögelost)
2 msk créme fraiche
2 tsk flytande honung
1 st ekologisk citron
1 - 2 msk rostade solroskärnorna
1 nypa flingsalt
Färsk timjan (inget måste)
Bryt fröknäcket i mindre bitar och lägg ut på en väl rengjord trä-skärbräda.
Skala brieosten med en osthyvel så de yttre ”skalet” försvinner. Lägg i en bunke. Vispa med elvisp, tills osten är krämig och tillsätt créme fraichen. Vispa tills blandningen är klumpfri.
Klicka ut brievispet på skärbrädan och dra ut med en sked så de bildas lite gropar. Ringla över honungen, zesta citronen över brädan och strö över solroskärnorna och flingsaltet. Dekorera med timjan om du vill.
Dippa/ dra fröknäcket i den goda vispade brie boarden och njut!