đĄTips! Om man fĂ„r lite kola över, sĂ„ fyll upp smĂ„ knĂ€ckformar och stĂ€ll dem i kylskĂ„pet, sĂ„ har man smĂ„godis att mumsa pĂ„! đ„°
April 6, 2023
150 g smör
3.5 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
1 - 2 tsk vaniljsocker
Skal av 1 apelsin
1 st Àggula
50 g smör
3 dl vispgrÀdde
2 dl strösocker
1.5 dl ljus sirap
En nypa salt
Flingsalt
SÀtt ugnen pÄ 150° varmluft eller 175° vanlig ugnsvÀrme.
Arbeta ihop ingredienserna till mördegen och dela i 24 bitar. KlĂ€ aluminiumfolieformar med degen. Det Ă€r lĂ€ttaste sĂ€ttet att göra rum för kolan. (Jag provade att göra smĂ„ âgrottorâ men de flöt bara ihop i ugnen). GrĂ€dda i 10-15 minuter eller tills formarna fĂ„tt en gyllene fĂ€rg.
Blanda allt utom flingsalt i en kastrull och lÄt koka till en kola under uppsikt och omrörning dÄ och dÄ. Koka tills kolan mÀter 125°. LÄt svalna en aning och fyll formarna med kolan. Toppa med flingsalt. LÄt kallna helt i rumstemperatur. De gÄr bra att förvara i sÄvÀl kyl som frys.