đĄTips! Vid jul brukar jag blanda i saffran (0,5 g) đ„°
April 6, 2023
100 g smör
0.5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1.25 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
Ev. gelé, florsocker, smÀlt choklad
LÄt smöret bli rumstempererat. Rör smör, florsocker och vaniljsocker till en jÀmn smet.
TillsÀtt potatismjöl och vetemjöl lite i sÀnder och rör kraftigt hela tiden gÀrna med elvisp.
Spritsa degen med maskin eller för hand genom en krusig sprits till lÀngder pÄ en plÄt med bakplÄtspapper.
GrÀdda mitt i ugnen i 175°C i ca 10 minuter. LÄt svalna.
Garnering: Spritsa lite gelé pÄ varje kaka eller sikta florsocker över dem eller doppa ena Ànden i smÀlt choklad. (Jag föredrar det sista alternativet.)
Tips om du doppar kakorna i choklad: LÀgg kakorna pÄ bakplÄtspapper tills chokladen stelnar, sÄ lossnar de lÀtt. RÀkna med 30 minuter till 2 timmar beroende pÄ temperaturen de stÄr i. Rekommenderad temperatur Àr 8-22 °C, ju svalare desto snabbare stelnar chokladen.