Jättegod svamppasta i en ljuvlig sås gjord på svamp, smör, vitt vin, kycklingfond och grädde, toppad med en klick Rondoléost med valnötssmak serverad med lite ruccola & parmesan
Original recept från www.instagram.com
Nov. 16, 2025
500 g svampfylld färsk pasta eller vanlig pasta
1 schalottenlök
100 g kastanj- eller skogschampinjoner, finhackade
50 g smör, brynt
1 dl vitt vin
3 dl grädde
1 msk kycklingfond
1 krm chili flakes
Salt & svartpeppar efter smak
Valnötter
Rucolasallad
Parmesanost, riven
Citronzest
1 rondoléost med valnötter
Skär champinjonerna i mindre bitar och finhacka schalottenlöken. (Spara ev några större bitar svamp till servering)
Fräs skogschampinjoner och lök i lite smör tills det blir mjukt och förvällts/karamelliserats. Lägg åt sidan i en liten skål.
Bryn smöret i en liten kastrull eller i en sauteuse. Det skall bara bli precis gyllene-brynt.
Häll sedan ner svampen och vitt vin. Låt stormkoka ca 1-2 minuter så att alkoholen i vinet får dunsta lite.
Häll i grädde och kycklingfond. Koka ihop och låt reduceras ner. Ta ev lite maizena utblandat i vatten. Smaka av med chili flakes salt & peppar.
Koka pastan, låt rinna av och blanda med svampsåsen.
Servera pastan på en bädd av ruccola, toppa med en rejäl klick Rondolé, valnötter, riven parmesan och lite citronzest.