Jag har varit så otroligt sugen på räksallad på sistone så nu var det dags att slå slag i saken och slänga ihop en. Resultatet blev så bra att jag bara måste få dela med mig av det. En perfekt sallad till påskhelgen eller för att fira in våren. Dillmajonäsen blev toppen over i:et! Bara att ringla över och njuta!
April 5, 2023
400 g handskalade räkor (1 kg frysta)
150 g salladsmix
0.5 st gurka
2 st tomater
4 st ägg
2 dl sojabönor
2 st avokado
1 knippe gräslök
1 kruka dill
1.5 dl lättmajonnäs
0.5 st citron
Salt
Peppar
Rör ihop lättmajonnäs med saften från en halv citron. Hacka hälften av dillen från krukan med dill och rör ner i majonnäsen. Salta och peppra och ställ in i kylskåpet.
Koka äggen efter tycke. Jag gillar mina lite krämiga så ca 4-5min. Skala och dela dem på hälften. Koka upp sojabönorna i lättsaltat vatten och häll. Skiva gurkan tunt, dela tomaten och avokadon.
Lägg upp salladen på ett fat och lägg över tomaten, gurkan och avokadon. Häll över sojabönorna och räkorna. Rör runt och salta och peppra.
Lägg upp även och hacka gräslök som du strör över. Toppa med små kvistar av dill. Servera med dillmajonäsen och NJUT!