Receptor ger ca 20 st bullar. Snabbt och enkelt! 🥰 💡Tips! Tillsätt ½ tsk kanel eller kardemumma i degen, det är gott!
April 5, 2023
1.5 dl strösocker
7.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
150 g smör, kylskåpskallt
3.5 dl filmjölk
1.5 dl färdigblandad vaniljmarsankräm
Pärlsocker
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop strösocker, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
2. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop
allt till en kladdig deg.
3. Fördela degen i 20 muffinsformar utställda på en plåt eller i en muffinsform.
4. Vaniljkräm: Blanda ihop marsanpulver och mjölk enligt förpackningen, till ca 1 1/2 dl färdig vaniljkräm. Den ska vara ganska fast i konsistensen, inte för rinnig.
5. Gör en grop mitt i varje bulle och lägg ner en klick vaniljkräm.
6. Strö pärlsocker på degkanten (ej på vaniljkrämen).
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 11–13 min. Frys in de bullar som blir över.