Förra helgen bestämde jag mig för att utveckla ett jättegott recept på kycklingrullader jag gjort tidigare och vet du- den här slog den andra!! 🥰 Så gott och saftigt med kycklingfiléer fyllda och ihoprullade med en röra på färskost, vitlök, soltorkade tomater, persilja, riven parmesan och bacon i en sås smaksatt med bl.a. vitt vin, kycklingfond, timjan och grädde. Det vita vinet på bilden som jag tror @wine.affair tipsat om var grymt 👌🏻
Nov. 20, 2025
700 g kycklingfilé
100 g färskost
1 dl finriven parmesan
3 st strimlade soltorkade tomater, finhackade
2 klyftor vitlök, rivna
3 msk färsk persilja, finhackad
0.5 st fp bacon
Salt & svartpeppar
500 g pasta
1 st fp haricot verts
3 st strimlade soltorkade tomater, finhackade
2 - 3 st vitlöksklyftor, rivna
1 st liten röd chili, finhackad
2 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche lätt
1 msk kycklingfond
1 tsk timjan
0.5 dl riven parmesanost
Salt & svartpeppar
Chili flakes
Socker
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör fyllningen
Skär en skåra i kycklingen, breda på/fyll varje med 1/4 av fyllningen. Linda baconskiva eller två runt, fäst med tandpetare.
Krydda runtom med salt, vit- och svartpeppar.
Stek kycklingen runtom med smör i stekpanna så att de får fin färg. Lägg sedan över till ugnsform.
Stek lök, chili och tomater mjukt i en samma stekpanna, ev att du behöver skölja ur lite. Tillsätt vinet och stormkoka lite innan du häller i övriga ingredienser och låt koka ihop.
Smaka av med salt, peppar, chili flakes och lite socker. Häll över/runt kycklingen och tillaga i ugnen ca 30 min eller tills köttet är uppe i 72 grader.
Koka pasta samt haricot verts.
Servera kyckling & sås med pasta samt haricot verts.