Supergoda & lyxiga chocolate chip cookies med massa mörk choklad. Blir ca 30 (33) stycken. Tid: Cirka minst 60 minuter
Original recept från www.instagram.com
Nov. 15, 2025
225 g smör (osaltat och rumstempererat)
2 dl socker
2.5 dl farinsocker (eller ljust muscovado)
2 st ägg
7 dl vetemjöl
0.5 msk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
300 g mörk choklad/choklad knappar (jag blandade)
Ta upp smöret i god tid så att det är rumsvarmt och mjukt.
Sikta samman vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och vaniljpulver och ställ åt sidan.
Vispa det mjuka smöret med socker och farinsocker till en jämn smet. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje.
Tillsätt mjölblandningen lite i taget och vispa på låg hastighet. Blanda samman det sista med träslev tills det är en smulig deg.
Hacka chokladen grovt och knåda ihop till en deg. Täck med plastfolie och kyl degen i kylskåpet i cirka 30 minuter. Degen kan också göras en dag i förväg och förvaras täckt med plastfolie i kylskåpet.
Skopa upp deg med en glasskopa på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Jag tyckte 15 räckte. Låt svalna lite på plåten innan du för över dem till ett galler för att svalna av helt.