Blir saftig och lättbakad i långpanna 🥰
April 4, 2023
300 g smör, rumsvarmt
6 dl strösocker
4 st ägg
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 st apelsiner, rivet skal
2 dl gräddfil
5 dl florsocker
4 msk pressad apelsinsaft
75 g syltade apelsinskal
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker poröst. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör ner apelsinskal och gräddfil.
3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, släta till ytan. Grädda mitt i ca ugnen ca 20 minuter, känn med sticka så att den är klar. Låt svalna.
4. Sikta florsocker och blanda med apelsinsaften. Bred ut glasyren över kakan. Strö över syltade apelsinskal och låt glasyren stelna. Skär upp i rutor.