Ugnslax 👌😋

NĂ€r jag har brĂ„ttom, sĂ„ brukar jag ”skippa” att göra sĂ„sen i kastrullen. IstĂ€llet blandar jag sĂ„sen i en skĂ„l (crĂšme fraĂźche, grĂ€dde, dill, 1,5 msk flytande fiskbuljong och tillsĂ€tter 1 msk potatismjöl - rör om noga). Blanda sĂ„sen vĂ€l och hĂ€ll det försiktigt i ugnsformen. Tag citronpeppar och krydda fram- och baksidan pĂ„ laxen. LĂ€gg laxbitarna i ugnsformen (i sĂ„sen). Sedan brukar jag strö frusna Ă€rtor runt omkring och skiva purjolök som lĂ€ggs uppepĂ„ laxen. Sist strör jag riven ost över det hela - det blir gotti-gott 😋 💡Tips! pĂ„ smaksĂ€ttning av sĂ„sen! TillsĂ€tt nĂ„gon av dessa ingredienser (eller anvĂ€nd bara basreceptet): ‱ 1 msk pressad citronsaft eller ‱ 1 tsk dijonsenap eller ‱ 1–2 msk sötsur sĂ„s eller ‱ lite riven pepparrot

HelĂ©n ”Nenne” Mattsson

April 3, 2023

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis sÄ kan du samla alla dina recept pÄ en plats för att göra det lÀttare att planera, handla och laga din mat.