800 g laxfilé
5 dl grÀdde (gÀrna vispgrÀdde)
3 dl creme fraiche
1 dl hackad fÀrsk dill
0.5 st purjolök
1 st citron (justera syra efter smak)
1 st fiskbuljong eller salt
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
200 g skalade rÀkor
VÀrm ugnen till 200°.
TvÀtta och strimla purjolöken. LÀgg purjolöken i botten av en ugnsform.
SkÀr laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lÀgg över purjolöken. LÀgg rÀkorna ovanpÄ laxen.
Lös upp buljongtÀrningen i lite hett vatten.
Blanda crÚme fraßche, grÀdde, dill, senap, saften frÄn 1 citron, buljongen, salt och peppar i en skÄl. Riv i lite skal frÄn citronen, fÄ bara i det gula. Blanda sÄsen vÀl och hÀll det försiktigt i ugnsformen runt laxen.
GrÀdda mitt i ugnen i ca 20-30 min.
Servera med sallad och kokt potatis, pasta eller ris.