200 g äggvita
2 dl strösocker
0.5 tsk ättika 12%
5 dl grädde
100 g mörk bakchoklad
600 g färska bär
Citronmeliss
Sätt ugnen på 90 grader.
Vispa äggvita och hälften av sockret tillsammans med ättikan med elvisp eller i köksmaskin på medelhastighet.
Efter 2-3 minuter, tillsätt resten av sockret och vispa på hög hastighet till en fast maräng. Tips, vänd försiktigt bunken upp och ner, om marängen inte rör sig är den perfekt.
Spritsa marängen på ett bakplåtspapper i form av siffra eller cirkel (beroende på önskad form). Grädda i ugnen i 3-4 timmar. Öppna göra luckan med jämna mellan rum för att släppa ut ånga.
Vispa grädden, lägg 2/3 av grädden i spritspåsar.
Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner i resten av grädden. Lägg chokladgrädden på sprits.
Montera tårtan med chokladgrädde, grädde och bär på toppen.