Italienska köttbullar 🇮🇹 gjorda på älgfärs! Comfort food deluxe! Kanske inte så italienskt med älgfärs men vad gör det tänker jag 😁🥂 Har ni inte älgfärs så tar ni vanlig nötfärs eller gärna kalvfärs.
April 2, 2023
500 g älgfärs (har ni inte älgfärs så ta klav eller nöt)
2 dl ströbröd
1 dl grädde
2 st ägg
2 dl riven parmesanost
5 msk hackad persilja
2 msk olivolja
Salt & peppar.
1 burk san marzano tomater
1 st flaska passerade tomater
2 st gula lökar
3 st klyftor vitlök
1.5 dl rödvin
2 tsk torkad basilika
1 tsk torkad timjan
Salt & peppar
Blanda ihop ingredienserna till köttbullarna och smaka av med salt & peppar.
Rulla stora köttbullar stek dom i olivolja i en het panna tills de får en härlig yta runtom.
Lyft ur köttbullarna på en tallrik och ställ åt sidan.
Skala löken & vitlöken.
Dela den gula löken i fyra delar och vitlöken krossar ni lite lätt.
Bryn på löken i olivolja i samma panna som ni stekte köttbullarna i.
När löken börjat få färg så tillsätter ni vinet och reducerar ner till ungefär hälften.
Nu går ni i med tomaterna & kryddorna, låt allt stå och små puttra under lock i ca 15 min.
Efter 15min så lyft ur löken från såsen och gå i med köttbullarna och låt nu koka i ca 10 min till.
Smaka av med salt & peppar.
Servera med pasta och riven parmesan 🇮🇹🥂