Varm choklad som min mor gjorde under 60-talet 👍 Värmande och gott om hösten- och vinterkvällarna hemma eller på utflykter😋 💡Tips! Varm choklad är gott att ta med sig i en termos till bl.a. fisketuren, svamp-plockning, skidbacken, skidutflykter eller andra utflykter. 💡Tips! Om man inte har mjölk hemma, då finns det en lösning: Det går bra att göra varm choklad med hett vatten. Skippa grädden och byt ut mjölkmängden mot vatten. Det blir ju inte precis som chokladmjölk, men det blir väldigt gott ändå 👍 💡 Tips! Det går bra att byta ut vispgrädde och mjölk till laktosfritt. 💡Tips! För extra lyx vid servering - toppa med vispad grädde och pudra avslutningsvis över lite kakao.
Nov. 9, 2025
2 msk kakao
4 msk strösocker
1 dl vispgrädde
8 dl standardmjölk
Ta fram en kastrull och sätt plattan på medelhög värme.
Häll i 8 dl standardmjölk och 1 dl vispgrädde.
Blanda i 2 msk kakao och 4 msk strösocker. Rör runt.
Ta bort från plattan, precis innan mjölken börjar koka.
Häll upp i termos eller servera drycken varm i koppar.