Klassisk varm choklad (med kakao)

Varm choklad som min mor gjorde under 60-talet 👍 Värmande och gott om hösten- och vinterkvällarna hemma eller på utflykter😋 💡Tips! Varm choklad är gott att ta med sig i en termos till bl.a. fisketuren, svamp-plockning, skidbacken, skidutflykter eller andra utflykter. 💡Tips! Om man inte har mjölk hemma, då finns det en lösning: Det går bra att göra varm choklad med hett vatten. Skippa grädden och byt ut mjölkmängden mot vatten. Det blir ju inte precis som chokladmjölk, men det blir väldigt gott ändå 👍 💡 Tips! Det går bra att byta ut vispgrädde och mjölk till laktosfritt. 💡Tips! För extra lyx vid servering - toppa med vispad grädde och pudra avslutningsvis över lite kakao.

Helén ”Nenne” Mattsson

Nov. 9, 2025

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.