90-tals klassiker! đ„° Finhackade grönsaker, nötfĂ€rs, majs och riven ost i tacoskal. Toppas sjĂ€lvklart med grĂ€ddfil/crĂ©me fraĂźche och salsa! đ Egen tacokrydda, se mitt recept đ
April 1, 2023
2 st tomater
1 st gurka
1 st stor rödlök
1 st röd paprika
1 st burk majskorn (Ă 340 g)
1 st burk ananasbitar
0.25 st isbergssallad
500 g nötfÀrs
2 msk olja
1 st pÄse tacokrydda (à 28 g)
1.5 dl vatten
12 st hÄrda tacoskal
2 dl riven ost
2 dl salsa
2 dl grÀddfil eller créme fraßche
200 g tortillachips eller nachochips
NÄgra mjuka stora tortillabröd eller smÄ, vetetortillas eller majstortillas
SÀtt pÄ ugnen enligt anvisningen pÄ tacoskalen.
TÀrna tomater och gurka. Skala och hacka löken. LÄt majsen och ananasen rinna av. Strimla salladen och paprikan.
Stek fÀrsen i oljan och krydda med kryddmixen och rör ner vattnet och lÄt koka nÄgra minuter.
LÀgg tacoskalen pÄ en plÄt och vÀrm dem mitt i ugnen enligt anvisningen pÄ förpackningen.
LÀgg köttfÀrsen i tacoskalen (eller pÄ de andra tillbehören) och lÀgg sedan pÄ ost, grönsaker, toppa med salsa och grÀddfil/créme fraßche.
Guacemole: 2 avocados, 2 msk saft frÄn citron, 2 dl turkisk yoghurt, 1-2 pressad vitlöksklyfta, lite torkade chiliflakes alt. fÀrsk finhackad chili, citronflingsalt (alt. vanligt salt), svartpeppar. Mosa och rör ihop.
Het salsa: Koka ihop 1 hackad gul lök, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 röda chilifrukter, 2 burkar krossade tomater, 2 msk limesaft, 1 msk honung, 0,5 tsk salt, svartpeppar, 1 kruka koriander (kan uteslutas). LÄt puttra ihop i ca 15 minuter. Svalna av.
SÄser: Turkisk yoghurt, grÀddfil eller crÚme fraßche. SmaksÀtt exempelvis med pressad vitlök, citron, smulad fetaost, honung, chiliflakes, avocado, riven ingefÀra, salt och svartpeppar.