Vill du baka och bjuda på något nu i påsk? Då är denna rulltårta något för dig! Fluffig botten med en fyllning av aprikoskräm, len grädde, goda chokladägg och fräsch citronmeliss. Behöver nog inte förklara mer än att den är supergod! 💛
April 7, 2023
3 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2.25 dl vetemjöl
2.5 dl aprikoskräm
1.5 dl vispgrädde
Blandade chokladägg i olika storlek och färg
Citronmeliss
Sätt ugnen på 250° C över- och undervärme. Klä en långpanna med hög kant, med bakplåtspapper.
Knäck i äggen i en bunke och tillsätt 2 dl av sockret. Vispa riktigt pösigt med elvisp. Sikta ner bakpulver och mjöl. Vispa försiktigt med elvispen precis så allt är blandat.
Häll och fördela ut smeten jämnt i långpannan. Grädda ca 5-6 minuter. Lägg ut en kökshanduk på köksbänken och lägg på ett rent bakplåtspapper. Strö över resterande socker.
Vänd över din tårtbotten så ovansidan hamnar mot sockret. Dra försiktigt bort pappret och lägg på de försiktigt igen. Låt svalna 10 min.
Bred ut aprikoskrämen på din botten, undvik längst ut på ena långsidan. Rulla försiktigt ihop tårtan genom att börja på den långsidan krämen är ända ut, använd dig av bakplåtspappret när du rullar. Försök att få verket/ skarven nedåt mot bänken. Rulla in tårtan med pappret i handduken. Låt vila gärna 20 minuter.
Lägg tårtan på ett fat. Vispa grädden fast. Sprita grädden ovanpå, längs hela tårtan. Dekorera med ägg och citronmeliss.