3.5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
0.75 dl vetemjöl
2.5 dl vispgrädde
2 msk konc fiskfond
1 dl mjölk
300 g räkor och kräftstjärtar i lag
2 msk hackad dill
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl riven lagrad ost, 31%
8 st kräftstjärtar
8 st räkor
6 st dillkvistar
3 st citronskivor
Sätt ugnen på 250 grader.
Pannkaksbotten: Vispa samman pannkakssmeten. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Vik upp kanterna på bakplåtspappret så smeten inte rinner ut. Stötta ev med aluminiumfolie. Häll smeten i långpannan. Grädda i ca 20 min.
Stuvning: Vispa samman mjöl, grädde, fond och mjölk i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt den sjuda 5 min. Tag kastrullen från värmen. Krama ur spadet från skaldjuren. Lägg ner nästan alla skaldjur samt dill i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Dra över bakplåtspapperet med pannkaksbottnen till arbetsbänken. Bred ut stuvningen på den gräddade varma pannkaksbottnen och strö på riven ost. Rulla ihop pannkaksrullen så hårt det går, och tag bort pappret samtidigt. Lägg rullen med skarven nedåt på uppläggningsfat.
Garnering: Garnera rullen med den stuvning som åker ut när man rullar ihop rullen. Toppa med skaldjur, dill och halverade citronskivor. Servera rullen i skivor.