Det går så klart bra att byta ut den gravade laxen mot varmrökt eller kallrökt lax 🥰
April 1, 2023
100 g smör
2 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
3 dl mjölk
3 st ägg
180 g gravad lax
1 dl finhackad gräslök, salladslök eller purjolök
0.75 dl hackad dill
2 dl crème fraiche
100 g färskost neutral
2 msk majonnäs
1.5 msk pesto
0.5 tsk sambal oelek
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär laxen i småbitar.
Blanda fyllningen.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjöl och salt. Späd med mjölken och vispa till en slät och klumpfri smet. Knäck i ett ägg i taget och vispa några sekunder mellan varje.
Häll ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen, ca 20 min.
Låt kallna och bred på fyllningen och rulla ihop den som en rulltårta.
Servera med en sallad som förrätt, på buffébordet eller som ensamrätt med en sallad.