Denna fantastiska pannacotta med smaker av citron och persika är en perfekt avslutning på en påskmiddag med familj, släkt och vänner! Enkel att göra och förbereda även för många gäster! 💛 Om man vill göra desserten vegansk kan man använda en växtbaserad grädde! 👌
April 5, 2023
6 dl vispgrädde
1.5 dl gelesocker multi
1 msk vaniljsocker
2 st ekologisk citron
4 st inlagda persikohalvor
Citronmeliss
Häll i grädden, gelésockret, vaniljsockret och zesta även citronen ner i en tjockbottnad kastrull. Rör ihop.
Ställ kastrullen på spisen och sätt på medelvärme. Låt blandningen koka upp och låt bubbla mycket i ca 30-40 sekunder. Rör ofta.
Häll upp blandningen jämnt i 6 fina glas. Ställ in i kylen och låt stelna minst 3 h.
Tag fram en mixer och pressa ner ca 3 msk citronsaft. Lägg i persikohalvorna och mixa så slätt de går till en puré. Häll i en skål och vänta till servering.
Vid servering; fördela ut persikopurén på pannacottorna. Dekorera med citronmeliss.