200 g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
0.75 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (70%)
1 msk smör
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör, strösocker och vaniljsocker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver för sig och tillsätt ner i bunken. Blanda väl till en smidig deg.
Dela upp degen i 20 bitar och rulla dem till bollar. Lägg dem i muffinsformar och gör en fördjupning i mitten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Låt svalna.
Chokladtryffel: Hacka chokladen och koka upp grädden med smöret. När grädden börja småkoka, ta bort från plattan och rör ner den hackade chokladen till en jämn smet. Fyll fördjupningarna i kakorna med tryffeln och låt sedan stelna i kylen.