Receptet ger ca 12 st muffins đ„°
April 1, 2023
100 g smör, rumsvarmt
2.5 dl strösocker
2 st Àgg
3 dl filmjölk
1.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
1 msk kanel
25 g smör, rumsvarmt
Kanel
Strösocker eller pÀrlsocker
1. SÀtt ugnen pÄ 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. TillsÀtt Àggen, ett i taget, och vispa en stund till. HÀll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i Àggsmeten och blanda ordentligt.
2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar pÄ en plÄt eller i en muffinsplÄt. Fyll formarna till ca hÀlften.
3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.
4. Fördela ut smörblandningen pÄ ovanpÄ smeten i muffinsformarna.
5. Fyll formarna med mer smet till ca Ÿ.
6. Strö över lite kanel och strösocker/pÀrlsocker pÄ alla muffins.
7. GrĂ€dda muffinsarna mitt i ugnen i ca 14â15 min.