Hemmagjord Korma på kyckling serverad med mynta gurksallad, matyoghurt och mango chutney. En indisk klassiker där du mixar din egen kryddpasta.
Original recept från www.instagram.com
Nov. 6, 2025
4 portioner basmatiris
1 st gul lök, grovhackad
2 st vitlöksklyftor, grovhackade
2 msk finhackad ingefära
50 g mandelspån
3 msk tomatpuré
1 msk flytande honung
1 tsk spiskummin
Ca ½ - 1 tsk chilipulver
0.5 tsk malen kanel
1 tsk garam masala
0.5 tsk bockhornsklöver/fenugreek (kan uteslutas)
600 st kycklingfilé, tärnad (2 x 2 cm)
Rapsolja till stekning
400 ml kokosmjölk
1 dl matlagningsgrädde
1 st tärning kycklingbuljong
Salt & lime att smaka av med
1 st gurka
1 kruka mynta, grovhackad
1 st lime, finrivet skal och saft
3 st salladslökar, tunt skivade
1.5 dl jordnötter, rostade och saltade
1 st lime, i klyftor
Mango chutney
@pataks_sverige mixed pickles/chilis
Matyoghurt
Naan (vi köpte färdiga)
Koka basmatiriset enligt anvisning på förpackningen.
Lägg lök, vitlök, ingefära, mandelspån, tomatpuré, honung, och alla kryddor i en skål. Mixa allt slätt till din currypasta. Använd stavmixer eller i matbredare.
Hetta upp olja i en gryta och fräs currypastan 2-3 minuter.
Tillsätt kycklingen och fräs ytterligare 2-3 minuter.
Rör ner kokosmjölk, grädde och kycklingbuljong. Låt sjuda 10-15 minuter. Smaka av med salt och limejuice.
Hyvla gurkan på längden i tunna remsor med en osthyvel. Lägg gurkan i en skål och blanda med mynta, limeskal och limesaft.
Servera grytan med nykokt ris, lime och gurksallad med mynta. Toppa med salladslök och jordnötter.