Ca 45 minuter

Halloumiburgare med avokado, picklad rödlök och coleslaw

Finns det något godare än en rejäl halloumiburgare fylld med avokado, soltorkad tomat och toppad med picklad rödlök? Mums! Originalrecept: https://www.mathem.se/se/recipes/2717-mari-bergman-halloumiburgare-med-avokado-picklad-rodlok-och-col/?portions=4 Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Original recept från www.mathem.se

Nike & David

Sept. 8, 2023

Ingredienser

Burgare

4 st hamburgerbröd

2 st avokado

0.2 st romansallat

400 g halloumi

1 msk olivolja

Picklad rödlök

1 st rödlök

1.5 dl vatten

0.5 dl ättiksprit

0.5 dl strösocker

1 krm salt fint

Coleslaw

0.5 st citron

300 g vitkål

200 g vanliga morötter

1 dl creme fraiche naturell

1 tsk honung flytande

1 tsk balsamvinäger vit

1 krm salt fint

1 krm svartpeppar malen

0.5 - 1 tsk dijonsenap

Dressing

80 g soltorkade tomater

100 g salladslök

1 dl creme fraiche naturell

1 krm chiliflakes

1 krm salt fint

Gör så här

1. Sätt ugnen på det gradantal brödförpackningen visar.

2. Picklad rödlök: Gör gärna detta en dag i förväg om möjlighet finns! Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Koka snabbt ihop vatten, ättika, socker och salt. Häll den heta lagen över löken, sätt på lock och låt dra i 1-24 timmar. Löken håller sig bra i kylen i 2-3 dagar.

3. Dressing: Finhacka de soltorkade tomaterna och skölj och finstrimla salladslöken. Blanda i en skål med creme fraiche och chiliflakes. Smaka av med salt.

4. Coleslaw: Skölj vitkålen och riv den tunt. Gärna med en mandolin annars med hjälp av en osthyvel. Skala och riv morötter. Blanda i en skål och tillsätt citronsaft, honung, balsamvinäger och creme fraiche. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.

5. Halloumiburgare: Dela varje halloumi i två bitar så att du får 4 st tjocka skivor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek halloumiskivorna gyllene på båda sidor.

6. Värm bröden i ugnen. Skär avokadon i skivor och skölj salladsbladen.

Montera ihop burgarna med salladsblad, halloumiskiva, avokado, dressing och toppa med picklad rödlök. Servera tillsammans med coleslaw vid sidan om.

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.