Det ska vara blå vallmofrön på den här, men jag byter ut det mot strössel 🥰 Sedan brukar jag dekorera rulltårtan med vispad grädde, strössel och påskägg 👌
March 30, 2023
3 st ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk strössel
2 st bakplåtspapper
Skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
150 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 st äggula
Botten: Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner blandningen i äggsmeten. Rör om.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Strö över strössel över smeten och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Fyllning: Riv yttersta skalet från citronen och pressa ur saften. Vispa citronskal, smör och florsocker. Rör ner äggula och citronsaft.
Till bakplåtspappret: Sockra ett bakplåtspapper.
Stjälp upp kakan på det sockrade papperet. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den svalna.
Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt rulltårtan vila i kylskåpet i minst 30 min innan servering.