Obs! För de som inte vill äta vanligt animaliskt gelatin (som finns i form av gelatinblad och gelatinpulver), så finns det vegetariska alternativ. Vegetariska alternativ till gelatin; vegegel och agar agar. Ersätt gelatin med något av följande vegetariska alternativ: gelésocker multi (DanSukker) och vegegel (Dr Oetker). Tänk på att: Gelésocker multi innehåller även strösocker, så minska sockermängden i receptet om du ska använda detta. Vegegel innehåller inte strösocker. Men läs instruktionerna på vegegel om du ska använda det.
March 30, 2023
3.75 dl vispgrädde
2 st gelatinblad
0.75 dl ägglikör
1 tsk strösocker
Godisägg och hyvlad choklad till garnering
Börja med att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga där i minst 5 minuter.
Koka upp grädden, och ta den sedan av värmen. Rör i strösocker, ägglikör och gelatinblad.
Låt svalna ca 10 min innan du häller upp i formar och ställer in i kylen. Låt stå kallt i minst 5 timmar, men allra helst över en natt, då blir konsistensen perfekt.
Precis före servering, gör små fågelbon på varje pannacotta med hyvlad choklad och spräckliga små godisägg.
Är man för ivrig och gör garneringen långt i förväg så tappar äggen färg, färg som hamnar på pannacottan istället.