6 st portionsbitar laxfilé
1 st gul lök eller röd lök
1 st pkt bacon
1 msk smör
4 dl vispgrädde
100 g naturell färskost
1 dl vitt vin
3 msk konc. fiskfond
2 tsk dijonsenap
0.5 st skalet av 1 ekologisk citron + saften av citron
Salt + vitpeppar
Ev. fiskkrydda
Även gott att lägga till lite klippta örter (gräslök, dill, persilja)
Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg laxfiléerna i en ugnsform. Krydda med fiskkrydda eller citronpeppar eller vanligt salt & peppar.
Finhacka lök och skär baconet i mindre bitar. Fräs allt i lite smör tills lök och bacon fått fin färg. Rör ner övriga ingredienser och låt allt puttra ihop till såsen tjocknat något. Smaka av med ev lite mer salt & vitpeppar.
Häll såsen över laxen och gratinera i ugn i 20 minuter. Servera med valfritt tillbehör.