Vad sägs om en värmande kokos- och fläskytterfilégryta med smak av ingefära, vitlök och chili? Grytan serveras med ris och en fräsch coleslaw.
Original recept från www.mathem.se
May 25, 2023
1 st gul lök
600 g fläskytterfile färsk
70 g färsk bladspenat
400 ml kokosmjölk
1 msk olivolja
4 msk ingefära hackad
1 msk japansk soja
1.5 msk fisksås - asiatisk
2 krm chiliflakes
2 vitlök vanlig
240 g ris
250 g morötter
250 g vitkål
1 msk ingefära hackad
2 msk olivolja
0.5 msk balsamvinäger vit
1 krm salt fint
1 krm svartpeppar malen
1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Kokosgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva fläskytterfilén tunt. 3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet på hög värme. Stek gärna lite av köttet i taget så undviker du att köttet kokar i sin vätska i stekpannan. Tillsätt sedan lök, vitlök och ingefära och fräs ihop hastigt. Tillsätt kokosmjölk, soja, fisksås och chiliflakes och låt puttra på svag värme i ca 5 min.
4. Coleslaw: Skala och riv morötterna och hyvla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Blanda samman i en skål och tillsätt tinad ingefära, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda om ordentligt.
5. Tillsätt sköljd spenat till kokosgrytan. Blanda om och servera tillsammans med ris och coleslaw.