Original recept från www.56kilo.se av Åse
May 25, 2023
1.5 kg kycklinglårfiléer
Salt, peppar
1 gul lök ,finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
5 dl creme fraiche
3 dl grädde
2 msk kinesisk soja (öka mängde för japansk)
1 msk tomatpuré
1/2 dl sweet chili (kan uteslutas men ger god smak)
1 msk dijonsenap
2 msk grönpeppar (mortla den)
3 msk konc. kalvfond
Sätt ugnen på 175 gr
Hetta upp en stekpanna (inget matfett) och stek kycklinglårfiléerna på båda sidorna tills de fått fin färg. Salta och peppra lite på varje sida.
Lägg över i ugnsform. I samma panna, lägg ner lök och vitlök oh låt fräsa mjuka de ska bara få lite färg och mjukna.
Rör ner creme fraiche och grädde, soja, tomatpuré, dijonsenap, mortlad grönpeppar och kalvfond. Börja med mindre mängd senap, soja och peppar tills just era preferenser stämmer.
Häll över kycklingen och sätt in i ugnen i 1 timme.
Servera med valfritt tillbehör.