Vår stående ugnspannkaka med bär fick sig en redig utveckling och utmanare i denna äppelfrukostkaka! Lite havregryn blev ombytta till mandelmjöl, bären till kanel och pumpkin spice kryddade och stekta äpplen och på toppen lite pekannötter. 😋Gör den kvällen innan och njut dagen efter som frukost eller mellanmål. Räcker till 4 större frukostportioner eller 8 mindre mellamålsbitar.
Nov. 3, 2025
3 st bananer
4 st ägg
1 dl havremjöl + 1 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel gärna ceylon
1 tsk vaniljextrakt
1 msk rapsolja + smör eller olja till smörjning av form
2 små äpplen
Kanel & pumpkin spice (kanel, ingefära, muskot, kryddpeppar och nejlika)
Lite honung
En näve pekannötter
Sätt på ugnen på 200 grader.
Tärna äpplena och stek med kryddorna och lite honung.
Mosa bananerna till en slät massa i en bunke, blanda i ägg och rapsolja och sedan övriga ingredienser.
Smörj en form och häll i smeten. Toppa med äpplena och nötterna, tryck ner lite i smeten.
Tillaga i ugnen i ca 25-30 min.