Lyxig med enkel gratäng som passar lika bra till vardag som helg. Dubbla om ni är många och gör i större form eller långpanna. Tid: Cirka 40 minuter
Original recept från www.instagram.com
Nov. 2, 2025
500 g kycklinginnerfilé
Salt & peppar
1 st röd paprika, finstrimlad
1 st gul paprika, finstrimlad
Rödlök, strimlad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 - 2 tsk sambal oelek
Smör, att steka i
4 dl vispgrädde
2 dl sweet chilisås
4 portioner basmatiris
Färsk timjan, garnering
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Dela, kärna ur och skär paprikan i tunna strimlor. Lägg dem i pannan med en klick smör och stek tillsammans med rödlök och vitlök tills de mjuknar. Smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra kycklinginnerfiléerna. Bryn dem i smör i en stekpanna hastigt tills de fått färg runt om. Lägg sedan över i en ugnssäker form.
Lägg lök- & paprikafräset över kycklingen i formen.
Vispa grädden lite för hand med handvisp så att den blir aningens tjockare och lite lätt fluffig, vispa inte för länge så att den blir tjock.
Vispa sedan i sweet chilisås & sambal och fortsätt vispa. När grädden känns lite halvtjock, alltså aningens trögflytande är den bra.
Häll grädden över kycklingen så att allt täcks.
Ställ in i mitten av ugnen tills såsen bubblat upp och blivit gyllene, ca 20-25 minuter.
Servera kycklinggratängen med ris och sallad.