Sammetsbehandling är en teknik i det kinesiska köket för att bevara köttets fukt under matlagning. Dessutom ger den en mjuk eller "sammetslen" konsistens till köttet av alla förrätter. Rått kött beläggs med majsstärkelse och tillagas sedan genom kort stekning eller blanchering för att stelna beläggningen.
Nov. 8, 2025
1 kg kött
2 tsk bikarbonat
4 msk majsstärkelse
5 msk soya
4 msk rapsolja
2 tsk sesamolja
2 tsk socker
1 dl vatten
5 msk oystersås
2.5 msk sojasås
2.5 msk risvin
2.5 tsk hoisinsås
2.5 tsk japansk sojasås
2.5 tsk socker
2.5 tsk majsstärkelse
1.5 tsk sesamolja
Blanda ihop och låt stå 15-30 min eller upp emot 60 min.
Stek sedan snabbt på hög värme i rikligt med rapsolja!