Mina go-to-nudlqr med krämig sås på gochujang (koreansk fermenterad chilipasta) och len silkestofu som tillför lite extra protein. Testa! Snabbt och magiskt gott 😊
Original recept från www.instagram.com
Nov. 1, 2025
Udonnudlar (gärna färska)
1 st stor vitlöksklyfta
2 st salladslök (ljusa delar, spara gröna till topping)
1 msk rapsolja
2 msk gochujang
0.5 st buljongtärning
1 dl nudelvatten
0.5 st lime
1 msk ljus soja
1 msk agavesirap
0.5 tsk sesamolja
200 g silkestofu
Crispy chili oil
Salladslök (gröna delen)
Rostade sesamfrön
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. (Obs, spara kokvatten att reda såsen med).
Hacka under tiden vitlök grovt och strimla den ljusa delen på salladslöken fint, stek mjuk i lite olja.
Tillsätt gochujang och fräs ytterligare någon minut på medelvärme.
Häll på vattnet från nudelkoket och smula ner buljongen. Rör runt.
Mixa tillsammans med tofun tills du får en slät och krämig konsistens. Smaka upp med sesamolja, soja, lime och agave sirap.
Häll tillbaka i pannan, slinga nudlarna så att de täcks, späd eventuellt med lite mer vatten för önskad konsistens.
Toppa med strimlad salladslök, crispy chili oil och rostade sesamfrön.