Man kan ju tycka att virala mattrender skulle få mig att kasta mig in i köket direkt för att testa själv. Men, det har helt motsatt effekt, jag blir lite mätt bara av att se på det till slut. Av den anledningen poppade det aldrig upp något recept här på turkish pasta när det var som mest hype’at- jag var förmodligen upptagen med att slänga ihop en bolognese eller nåt. Här kommer ändå mitt bidrag! Ha det gött! /josefine
Original recept från www.instagram.com av josefine
Nov. 1, 2025
300 g orzo / risoni
4 st kycklinglårfileer, benfria
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
1 msk saft från inlagd feferoni
Salt
1 st lök
1.5 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
0.5 tsk mald koriander
Chiliflakes/cayennepeppar
6 - 7 dl buljong
100 g fetaost
Små tomater
Spenat
Färsk persilja
1 tsk olivolja
1 st liten rödlök
1 knippe persilja
1 tsk citronsaft
0.5 tsk sumak
0.5 msk olivolja
Salt
Marinera kycklingen och ställ åt sidan.
Tillaga i panna till genomstekt och har fått fin färg.
Hacka lök och vitlök. Stek på låg-medelvärme tills mjuk.
Tillsätt torra kryddor och tomatpure och rosta i pannan.
Blanda ner orzo, häll över större delen av buljongen. Tillaga under omrörning, späd allt eftersom tills orzon är nästan klar och du har fått önskad konsistens.
Tunnskiva lök och grovhacka persilja.
Blanda med övriga ingredienser.
Rosta tomaterna i het panna, sänk värmen och tillsätt spenat, salta och fräs snabbt i lite olja tills spenaten mjuknat.
Smula fetaosten.