5 ingredienser, packad med salt, sötma och umami = en perfekt grund att bygga vidare på. Smaksätt i pannan med tex vitlök/chili/ingefära/citrongräs, addera färska örter och allra sist - lite lime, risvinäger eller tamarind. (Trust me- syran på slutet gör hela skillnaden). Blanda och häll upp på ren flaska/burk och släng in i kylen. Håller upp till en månad, koka upp snabbt för ännu längre hållbarhet.
Original recept från www.instagram.com
Nov. 1, 2025
0.5 dl fisksås
0.5 dl ljus thailändsk soja
1 dl ostronsås
0.5 dl palmsocker (ca 50 g), smält i vattnet
0.5 dl vatten
0.25 dl mörk söt soja
Lös upp sockret tillsammans med vattnet.
Blanda alla ingredienser och häll upp i en ren burk eller flaska.
Använd som bas i wok, marinader eller dipsås. Smaksätt vid tillagning med dina favoriter (ex. ingefära, chili eller vitlök samt färska örter (ex. thaibasilika eller koriander) och glöm inte syran på slutet. Ner med lite lime eller risvinäger för friskhet.