Om man vill göra tacopajen i en långpanna, så går det bra att ”dubbla” receptet 🥰
March 29, 2023
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
1.5 dl mjölk
800 g nötfärs
2 st tacokryddpåsar
1 burk med krossade tomater
Skivade tomater
2.5 dl creme fraiche
2 dl riven ost
5 dl creme fraiche
6 msk majonäs
4 msk chilisås
3 - 4 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk paprikapulver
2 st pressade vitlöksklyftor
Dofta över cayennepeppar
Ställ ugnen på 225 grader.
Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, kavla ut och tryck ut i en rund form med avtagbara kanter.
Fräs köttfärsen klar, i med kryddningen och en burk med krossade tomater. Låt sjuda ihop ett par minuter.
Fyll skalet med köttfärsen, dela tomaterna och lägg överst.
Blanda ihop creme fraichen och den rivna osten. Klicka ut över fyllningen.
Ställ sedan in tacopajen i mitten av ugnen i ca. 20-25 minuter.
Under tiden pajen är inne i ugnen kan man förbereda såsen.
Blanda ihop alla ingredienser ordentligt till såsen, ställ in i kylskåpet tills servering.
När pajen har fått en fin färg, är den klar! Servera gärna med en god sallad och den goda såsen till!