500 g mandelmassa
3 st äggvitor
1 dl strösocker
300 g rumsvarmt smör
3.5 dl florsocker
1 dl lemoncurd
1 st citron – skal & saft från halva
1 msk vaniljsocker
1 st äggulor
300 g vit choklad
1 dl vispgrädde
Rivet skal från 1 citron
Botten: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 30×25 cm.
2. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet. Bred ut smeten på plåten.
3. Grädda botten i ca 15 minuter, tag ut och låt svalna helt. Vänd sedan upp på nytt bakplåtspapper och drag bort pappret på botten.
Smörkräm: Vispa samtliga ingredienser till en fluffig smörkräm. Vispa i din assistent eller med elvisp på hög hastighet i 3-5 minuter. Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade bottnen. Ställ i kylskåp medan du gör ganachen.
Garnering: Finhacka den vita chokladen och lägg i en skål. Hetta upp grädden och slå den sedan över chokladen. Låt stå i ett par minuter och rör sedan till en slät ganach. Låt tjockna en aning. Bred ganachen på kakan och riv sedan över lite citronskal innan du skär i rutor.