Lättlagad kycklingrätt i ugn i en gräddig currysås. Serveras här med ris och krispig broccoli, en riktig familjefavorit. Jag lade till creme fraiche och cayennepeppar till det ursprungliga receptet och tog bort chiliflaksen. Mums!
Original recept från www.mathem.se
March 28, 2023
1 st broccoli färsk
3 dl basmatiris
900 g kycklingben
2.5 dl vispgrädde
3 msk tomatpuré
1.5 msk kycklingfond buljong
2 tsk curry
1 krm salt fint
1.5 dl créme fraiche
1 tsk cayennepeppar
1. Kyckling: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och strö över lite salt.
2. Mixa eller vispa ihop grädde, creme fraiche, tomatpuré, kycklingfond, curry och cayennepeppar . Häll blandningen över kycklingklubborna. Gratinera i ca 35- 40 min. Kolla med en gaffel att kycklingen är helt klar innan servering.
3. Tillbehör. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till broccolin. Skölj och skär broccolin i mindre buketter. Förväll buketterna i ca 3-4 min strax innan servering.
Servera kycklingen med ris och broccolibuketter.