Tortellini blir SÅ mycket godare tillsammans med den här krämiga såsen, en riktig smakupplevelse! Riktigt bra matlåda också. Recept-inspiration tagen från Sofia Henriksson, sen har jag gjort lite annorlunda i mitt recept 🥰 OBS! Den ska vara såsig, dock är denna bild tagen från en matlåda så såsen hade sjunkit in i tortellinin! Följ gärna min instagram! @maggansmatlada
March 28, 2023
3 pkt tortellini med spenat/ricotta eller basilika/ricotta
2 mellanstora gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 tärningar hönsbuljong
1 l vatten
2.5 - 3 dl matlagningsgrädde
1 burk strimlade soltorkade tomater
1 msk hackad basilika (fryst funkar)
1 msk olivolja
1 dl parmesan
Pressa ner vitlöken i en kastrull med olivolja och lite av oljan från de soltorkade tomaterna. Hacka löken och lägg ner i kastrullen. Fräs löken tills den har blivit mjuk och släng sen ner de soltorkade tomaterna. Låt puttra några minuter
Koka upp vattnet och lägg ner buljongtärningarna. När buljongen är upplöst, häll ner det i kastrullen tillsammans med grädden. Låt puttra ca 10-15 min och lägg sedan ner tortellinin i ca 3 minuter.
Riv ner parmesanosten och ta av kastrullen från plattan. Klart!