Inspirerad av en efterrätts smulpaj med kokos topping men omgjord till en mycket nyttigare variant som du kan njuta av till frukost eller mellanmål/nyttigare fika med en klick vaniljkvarg eller grekisk yoghurt. Jag brukar göra minanfrukostpajer kvällen innan och bara värma snabbt i mikron dagen efter.
Oct. 30, 2025
5 dl frysta bär
Potatismjöl
3 - 4 st dadlar (eller 1 msk honung
1 st större ägg
1 msk kokosolja
1 dl riven kokos
2 dl havregryn (ta gärna hälften fiber)
0.5 dl solrosfrön
0.5 dl mandel flarn
1 krm salt
Kanel eller kardemumma
1 msk flytande honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader
Smörj/olja in en pajform eller annan ugnsform
Häll i bären och pudra över lite potatismjöl och skaka runt (gör att pajen inte blir så blöt)
Kärna ur dadlarna, dela i lite mindre bitar och mixas sedan ihop med olja & ägg i matberedare eller med stavmixer. Blanda väl ihop med övriga ingredienser.
Klicka ut kokosblandningen som ett täcke över bären och baka i ugnen 25 min. Kör gärna lite grill några min.
Servera med vaniljyoghurt/kvarg eller grekisk yoghurt.