Ljuvliga påsk cupcakes, med lemoncurd och vitchokladfrosting. Receptet ger ca 12-16 medelstora eller ca 48 mini söta små cupcakes. Perfekt att ha på påskbuffen och de är dessutom enkla att baka.
March 27, 2023
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 st ägg
1 msk vaniljsocker
Skal av 1 citron
0.5 dl citronsaft
1.5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 burk lemon curd
150 g vit choklad
50 g rumsvarmt smör
1.5 dl florsocker
150 g philadelphia
Sätt ugnen på 175°C och ställ ut 12-16 medelstora muffinsformar eller 48 st små muffinsformar på en plåt. Jag använde en Minimuffins plåt samt en vanlig plåt.
Vispa smör och strösocker krämigt med hjälp av elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop. Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.
Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen eller snäppet under i ca 10-12 min om du gör Minimuffins och ca 15 min för stora. Ha lite koll eftersom alla ugnar är olika så du inte bränner dom. Lite svagt fin färg ska dom få. Ta ut muffinsarna och låt dom kallna.
Gör ett hål i muffinsarna med hjälp av tex baksidan på en tyll eller annat bra redskap. Tryck inte genom muffinsen utan det bra bli en rop så du kan fylla dem med Lemon Curd.
När du gjort det, fixa frosting.
Vispa smör och florsocker riktigt fluffigt. Tillsätt den vita chokladen och vispa samman, avsluta med att ha i philadelphia och fortsätt vispa tills du har en len och fin frosting.
Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa på cupcakesen. Dekorera efter tycke och smak. Jag dekorerade med små påskägg och en liten oxalis. Jag använde en eclairtyll, tips på sådan är JEM 3ES eller Wiltons 4B.