Idag lagar vi en riktig vardagsfavorit, Marry me halloumi. Detta är en variant på den populära rätten Marry me chicken men som ett vegetariskt alternativ. Snabb och enkel pasta som måste sparas och testas!🍝
Original recept från www.instagram.com
Oct. 26, 2025
400 g pasta
200 g halloumi
50 g babyspenat
2 st schalottenlökar alt 0,5 gul lök
4 - 5 st soltorkade tomater
2 - 3 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
0.5 tsk timjan
0.5 tsk oregano
0.5 tsk chiliflakes
1 st kyckling eller grönsaksbuljongtärning (utblandad med 2 dl vatten)
2 dl riven parmesanost
Några stänk vinäger (valfritt)
Några stänk worcestersås (valfritt)
Salt & svartpeppar
Basilika
Chiliflakes
Olivolja
Smör till stekning
Skär ner Halloumi i mindre bitar och stek till fin yta på medelvärme i lite olja. Lyft sedan ur och låt vila på en tallrik.
I samma panna, tillsätt en klick smör och gå i med finhackad lök. Stek 3–4 minuter tills den mjuknat.
Tillsätt finhackad vitlök och soltorkade tomater, stek ytterligare 2–3 minuter.
Tillsätt tomatpuré och kryddorna, stek ytterligare en minut.
Tillsätt sedan buljongen, några stänk vinäger och worcestersås och en basilikakvist (valfritt). Låt småputtra några minuter.
Tillsätt sedan grädde och parmesan, låt koka ihop några minuter till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Mot slutet, tillsätt kokt pasta, spenat och halloumi. Rör runt så allt blandas väl och tillsätt lite pastavatten vid behov.
Servera genast och toppa med basilika, riven parmesan, chiliflakes och olivolja.