En riktig streetfood-favorit i ny tappning! Den här heta korvbrödmackan med saftiga cevapcici, krispig vitkål och fräsch vitlökssås blir en smakexplosion när den möter den krämiga hettan från Kavli Flamin’ Chorizo Cheddar. Perfekt som enkel vardagsmiddag eller när du vill bjuda på något extra till helgen.
Original recept från kavli.se
Nov. 2, 2025
500 g cevapcici (nötfärs + kryddmix)
4 st korvbröd, gärna brioche
125 g vitkål, strimlad
2 msk persilja,hackad
1 st tub flamin chorizo cheddar
Röd kebabsås
1 dl medelhavsyoghurt
1 msk majonnäs
1 st vitlöksklyfta
2 silverlökar
1 dl socker
0.5 dl ättiksprit (12%)
1 dl vatten
Skala, dela och skiva lökarna i tunna skivor. Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt svalna i lagen. Vänd runt då och då.
Stek cevapcici i smör tills de får fin färg och är genomstekta. Antingen gör du 8 ”korvar” eller 16 mindre och har 2 mindre i varje bröd.
Rör ihop vitlökssåsen.
Öppna upp korvbrödet och fyll med vitkål,cevapcici, mjukost. Ringla över kebabsås och vitlökssås samt toppa med löken & persiljan.