Dessa asiatisk “burgare” med Bao Buns & långbakad fläsksida + goa krispiga grönsaker borde du verkligen testa ❣️Fläsksidan penslar du med en god mustig glaze på bla hoisinsås, bao buns finns bara färdiga att hitta på tex @icamaxikungsbacka som du ångar och så rör du ihop en god srirachamajonnäs till. Picklad rödkål eller rödlök + lite andra goa grönsaker rekommenderas också.
Original recept från www.instagram.com
Oct. 25, 2025
300 - 400 g fläsksida (rimmad går fint)
0.5 dl hoisinsås
1 - 2 msk ketchup
1 st vitlök, pressad
1 cm ingefära, färsk - riven
Salt, efter smak
6 - 7 st varv med svartpepparkvarnen
Jordnötter
Gurka
Morötter
Chili
Picklad rödlök
Böngroddar
Srirachamajonnäs
Sätt ugnen på 125 grader varmluft.
Skölj fläsksidan i kallt vatten och torka av med hushållspapper.
Blanda samman ingredienserna till marinaden, smaka av och gnid in runt hela köttbiten.
Lägg i en mindre form och sätt in i ugnen i 3 h.
Hetta upp vatten i en kastrull.
Ställ över en bambulåda och lägg i de antal buns som får plats. Jag brukar köra 3-4 buns på vardera lager. (Med bakplåtspappret under varje)
Har du ingen bambulåda hemma så går det bra att ånga en bun i taget i ett durkslag. Men det tar lite längre tid att få alla klara.
Ånga ca 5 minuter.
Servera fläsket med bao, krispiga grönsaker, picklad rödlök, srirachamajonnäs och jordnötter.