2 st ägg
1.5 dl strösocker
50 g smör
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl kok marsankräm
1.5 - 1 dl tjock grädde
3 st blad gelatin eller (1 tsk gelepulver med 1 msk kokande vatten)
30 g rumsvarmt smör
2 msk strösocker
0.5 dl vetemjöl
Fyllning: Koka marsankrämen. Låt den bli kall. Smält gelatinet i hett vatten. Vispa grädde. Rör i gelatinet i grädden. Blanda grädden med marsankrämen. Ställ kallt.
Strössel: Blanda strösocker och vetemjöl, hacka eller smula in smöret till en grynig massa.
Degen: Vispa ägg, strösocker pösigt, blanda vetemjöl, bakpulver. Tillsätt växelvis med det avsvalnade, smälta smöret.
Slå smeten i formen (24 cm rund form).
Grädda 175 gr tills den är torr med sticka. Efter 20 min ta ut försiktigt och strö över strössel. Sätt in åter i ugnen och grädda den färdigt ca 15 min till.
Ta ut den och låt bli kall, dela den i 2 halvor. Lägg samman den. Stå kallt med vaniljkrämen emellan. Lägg kakan på faten och sikta över med florsocker.
Skärs i tårtbitar. Servera! 😋